Leer onderhoud

Heeft u stoelen of een bank van leer? Onderhoud is vrijwel altijd nodig. Leer is een prachtig en duurzaam materiaal, maar ook onderhevig aan slijtage door verschillende invloeden. Lederen stoelen en banken worden intensief gebruikt. Het materiaal gaat er na verloop van tijd dan ook ‘gebruikt’ uit zien. Met leer is dit niet altijd even erg, het kan de bank of stoel ook juist extra karakter geven. Met leer onderhoud kunt u ervoor zorgen dat het meubelstuk zo lang mogelijk goed blijft. U kunt zelf een stukje leer onderhoud doen, maar u kunt het ook uitbesteden aan vakmensen. De Tweeling helpt u graag met leer onderhoud en leder reparatie. Benieuwd naar hoe wij uw bank of stoel weer als nieuw kunnen krijgen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel in Dordrecht.

Contact opnemen

Leren bank en stoel onderhouden

Banken en stoelen van leer zijn erg populair in de Nederlandse interieurs. Wij begrijpen dat wel. Het is een duurzaam materiaal van hoog comfortabel niveau. Leer vormt zich makkelijk en neemt snel de lichaamstemperatuur over. Leer onderhoud is echter wel nodig om banken en stoelen zo lang mogelijk mooi te houden. Uiteindelijk kunt u plooivorming en lichte veranderingen in het leer niet tegenhouden. Maar met leer onderhoud kunt u het proces wel vertragen. Dit kunt u met name doen door een aantal zaken te vermijden:

  • Rechtstreeks contact met zonlicht
  • De bank of stoel te dicht op de verwarming of kachel te zetten
  • Een te lage luchtvochtigheid in de ruimte waar de lederen bank of stoel staat
  • Gebruikt van scherpe voorwerpen en producten met chemische stoffen

Als u zich hier zo goed mogelijk aan houdt, dan kunt u leer onderhoud door een meubelstoffeerderij als De Tweeling nog even uitstellen. Is leer onderhoud wel nodig? Twijfel dan niet en schakel onze vakmensen in. Laat u overtuigen door de voorbeelden op onze website.

Beschadigd leer bijwerken

De Tweeling kan beschadigd leer bijwerken en repareren. Zitten er vlekken of brandplekken op het leer? Dan kunnen wij dit ook voor u herstellen. Indien nodig of gewenst kunnen wij het leer ook in een andere kleur spuiten. Beschadigd leer bijwerken doen wij altijd met de grootste zorg! Wilt u vrijblijvend advies over leer onderhoud of wilt u een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in. Wij bellen u zo snel mogelijk terug!