Leren bank behandelen

Leren bank behandelen

Een leren bank behandelen kan nodig zijn na een aantal jaar intensief gebruik. Leren zitmeubelen zijn tijdloos en blijven ongekend populair. Niet gek, want leer biedt vele voordelen. Het is een duurzaam materiaal, is comfortabel en heeft een stoere en luxe uitstraling. Ondanks regelmatig onderhoud is een leren bank behandelen na verloop van tijd misschien toch nodig. Dagelijks gebruik zorgt ervoor dat het leer slijtageplekken gaat vertonen en zittingen doorzakken. Het is niet altijd direct nodig om een nieuwe bank te kopen. Een leren bank kunt u ook uitstekend laten behandelen voor een vakkundige meubelstoffeerder. De Tweeling kan uw leren bank behandelen en repareren als er beschadigingen op zitten. Ook kunnen wij vlekken verwijderen of het leer in een ander kleur spuiten. Het behandelen van een leren bank doen wij altijd met de grootste zorg! Advies nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Afspraak maken

Tips leeronderhoud

Dat uw leren bank er met het verstrijken van de tijd ‘gebruikt’ uit gaat zien is onvermijdelijk. Maar dit kan ook juist de charme zijn van leer. De plooivorming en lichte veranderingen in het leer geeft de bank meer karakter. Een leren bank behandelen zal ongetwijfeld een keer nodig zijn. Om uw leren bank echter zo lang mogelijk in goede conditie te houden hebben wij een aantal tips voor onderhoud:

  • Dag- en zonlicht kan de kleur van het leer beïnvloeden. Probeer zo veel mogelijk rechtstreeks zonlicht op het materiaal te vermijden.
  • Zet de bank niet te dicht op de verwarming of kachel. Dit kan namelijk ook zorgen voor verkleuring en bovendien droogt het leer zo sneller uit.
  • Houd de luchtvochtigheid van de ruimte op peil met waterverdampers.
  • Beperk het risico op schade door scherpe voorwerpen en producten met aceton als bestandsdeel te vermijden.

Leren bankstel opknappen

Wilt u uw leren bankstel opknappen? Vraag dan eens advies aan de vakmensen van De Tweeling. Meubelrestauratie en stoffering is onze passie. Wij helpen u graag zo lang mogelijk van uw geliefde leren bank te genieten. De meeste leerreparaties kunnen wij bij u thuis uitvoeren. Is het toch nodig om uw leren bankstel op te knappen in onze werkplaats? Dan zijn wij u graag van dienst met onze haal- en brengservice. Vul het contactformulier in en vertel ons uw wensen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!