Koninklijke opdracht voor Meubelstoffeerderij De Tweeling

DORDRECHT – Op Koningsdag 2015 trekken koning Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsesjes door het sfeervolle Dordrecht. De koninklijke familie zal per boot arriveren bij het Groothoofd aan de stadsrivier. Van daaruit zullen verscheidene belangrijke historische plekken in Dordrecht worden aangedaan, waaronder de Grote Kerk aan de Groenmarkt; daar zal het Bachfestival plaatsvinden. Meubelstoffeerderij De Tweeling te Dordrecht kreeg de opdracht om de kerkbanken te restaureren waarop de koninklijke familie zal plaatsnemen.

Testopdracht
Meubelstoffeerderij De Tweeling is één van de vier bedrijven die aanvankelijk werden benaderd voor de opdracht. Alvorens bepaald werd met wélk bedrijf de kerk in zee zou gaan, diende echter eerst een testopdracht te worden uitgevoerd. Meubelstoffeerderij De Tweeling doorstond de test glansrijk en kreeg uiteindelijk de bijzondere opdracht. Dit mede vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die het bedrijf hanteert.

Het echte werk
Januari 2015 startte het team van Meubelstoffeerderij De Tweeling met de ambachtelijke restauratie van de kerkbanken in eigen stoffeerderij. Er werden nieuwe lederen biezen aan de banken aangebracht. Het binnenwerk werd klassiek opgebouwd met zeegras, paardenhaar en blauwwatten, terwijl de originele bekleding in tact werd gehouden. Alles om het koninklijke bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. De werkzaamheden duurden tot februari. “Ook de koning zit nu als een vorst”, aldus bedrijfsleidster Farida Daghouj.

Over Meubelstoffeerderij De Tweeling
Bij Meubelstoffeerderij De Tweeling kun je onder meer terecht voor meubelstoffering, leerbewerking en meubelrenovatie. Daarbij staat de stoffeerderij altijd garant voor kwaliteit en goede service. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met een medewerker via onderstaande gegevens.

 

Leest u liever het artikel op de website van dichtbij.nl? Klik dan hier